آشنایی با فرمت های تصویر مناسب وب در سال 2020

فرمت های تصویر مناسب وب

برخلاف سال های گذشته، امروزه تصاویر موجود در وب و بستر اینترنت، در فرمت های گوناگونی منتشر می شوند. بعد از گذشت چندین دهه از تسلط بی نظیر فرمت JPEG، در سالهای اخیر شاهد ورود فرمت های جدیدی به دنیای وب بودیم که برتری JPEG را به چالش می کشند. برخی از این فرمت ها نه تنها در بین مرورگرهای وب مورد توجه قرار گرفته اند، بلکه به عنوان یک بخش اساسی در سیستم عامل های تلفن همراه نیز رشد کرده اند.

در این مقاله قصد داریم شما را با قالب های مختلف تصویری که باید در سال 2020 به آنها توجه کنید، آشنا کنیم. ما قصد داریم به شما کمک کنیم تا درک روشنی از انتخاب فرمت های تصویری داشته باشید و بهترین گزینه را برای وب انتخاب کنید.

بیایید یک نگاهی بیندازیم !

 

فرمت JPEG

اصطلاح JPEG ( تلفظ صحیح : جِی پِگ ) که در سال 1986 به وجود آمد، مخفف نام یک گروه عکاسی است و متداول ترین قالب عکس است که در وب استفاده می شود.

معمولا از یک فایل jpg برای عکسهای وب استفاده می شود، چرا که به دلیل ایجاد فایل های کوچکتر و کم حجم تر، به راحتی بارگیری می شود و سرعت لود صفحه را کند نمی کند. مهم ترین چیزی که در این فرمت تصویر وجود دارد سازگاری بسیار بالای آن با رنگ ها می باشد و می تواند میلیون ها رنگ را به نمایش بگذارد.

از طرف دیگر به دلیل فشرده سازی زیاد، عکس های JPEG بعضی اوقات کیفیت زیادی را از دست می دهند که باعث می شود برای تمام گزینه های تصویری نتوان از این فرمت استفاده کرد. به عنوان مثال استفاده از فرمت JPEG برای عکسهایی که رنگ ها، گرافیک و المان های ساده و کمی دارند، باعث می شود که تصویر نهایی ما پیکسلی نمایش داده شود. از این رو برای لوگو ها، یا تصاویر خطی و برخی دیگر از موارد، مناسب نیستند.

این فرمت برای تصاویر شلوغ و رنگی، بهترین گزینه می باشد.

jpeg image example 2

فرمت PNG

تقریبا همان اندازه که فرمت JPEG محبوب و مفید است، فرمت PNG هم است و نمی توان انتظار داشت به این زودی ها از صفحات وب کنار گذاشته شود. پس می توانیم انتظار داشته باشیم که حتی در سال 2020 هم از آن بصورت گسترده استفاده شود.

اصطلاح PNG مخفف عبارت “Portable Network Graphics” است. تصاویری که با این فرمت ذخیره می شوند از میلیون ها رنگ پشتیبانی می کنند. همچنین فشرده سازی ای که بر روی این فرمت تصویری صورت می گیرد بدون ضرر است و تصویر نهایی را بی کیفیت و پیکسلی نمی کند. همچنین پس زمینه آن ترنسپرنت یا اصطلاحا شفاف است.

دقیقا مانند JPEG، فایل های PNG نیز مزایا و معایب مختلفی دارند که باید بدانید در کجا قرار است از آنها استفاده کنید.

بر خلاف JPEG، عکس های PNG به دلیل فشرده سازی بدون ضرر که بالاتر به آن اشاره کردیم، وضوح بهتری دارند. با این حال، حجم این فایل ها بسیار بیشتر از فایلهای با فرمت JPEG است که باعث می شود آنچنان برای صفحات وب مناسب نباشند.

همچنین برعکس فرمت JPEG، فرمت PNG یک گزینه خارق العاده برای تصاویری است که شامل متن، لوگو و نمادها هستند.

png image example

 

فرمت GIF

حتی اگر با فرمت های تصویری وب درگیر نبوده باشید و آشنایی زیادی با آنها نداشته باشید، باز هم احتمال دارد که تا حد زیادی GIF ها را بشناسید.

شاید نیازی به گفتن نباشد که فرمت GIF، شبیه به هیچ کدام از دو فرمت تصویری که بالاتر در مورد آنها صحبت کردیم، نیست. GIF مخفف عبارت “Graphchange Interchange Format” است و همین عبارت می توانید موارد استفاده خاص آن را نشان دهد.

یکی از شگفت انگیز ترین چیزها در مورد این فرمت عکس این است که به واسطه ی آن شما می توانید انیمیشن ها را نمایش دهید. اگرچه تصاویر GIF استاتیک و بدون حرکت هم وجود دارد، ولی عموم مردم از این فرمت برای ایجاد انیمیشن ها استفاده می کنند.

بدیهی است که JPEG و PNG از انیمیشن و فرمت ویدیویی پشتیبانی نمی کنند و این باعث می شود که GIF تنها فرمت مفید برای این منظور باشد. دقیقا مانند PNG، فایل های GIF هم برای بهینه سازی در دسترس ما هستند، اما فقط 256 رنگ را پشتیبانی می کنند و مانند دو فرمت دیگر از پشتیبانی رنگی میلیونی خبری نیست !

این ویژگی GIF، آن را برای انتخاب عکسهای پیچیده و پر جزئیات ناتوان می کند و در عوض برای نمایش متون، نقشه ها، خطوط، نمادها و لوگوها، بسیار کارآمد است.

 

فرمت WebP

خرسندیم بگوییم که می خواهیم شما را با یکی از مدرن ترین و پر رونق ترین فرمت های تصویری که توسط گوگل در سال 2010 ساخته شده است آشنا کنیم. فرمت WebP به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا تصاویر قوی تر، با کیفیت تر و در عین حال کم حجم تری ایجاد کنند که این مسئله باعث لود سریعتر صفحات یک وب سایت می شود.

WebP فرمتی است که به طور خاص برای استفاده در صفحات وب طراحی شده است. این تصاویر در صورت فشرده سازی، کیفیت خود را از دست نمی دهند. این ویژگی باعث می شود که ضمن کاهش حجم فایل، کیفیت تصویر اصلی حفظ شود. در مقایسه با JPEG، فایل های با فرمت WebP، حدود 34-25% کوچکتر هستند. از طرف دیگر در مقایسه با فایل های PNG، حدود 26% کوچکتر هستند و کیفیت فایل را پایین نمی آورند.

از این رو می توان نتیجه گرفت که WebP، در حقیقت تمام مزایای دو فرمت JPEG و PNG را داراست. به همین دلیل بهترین گزینه برای نمایش تصاویر گرافیکی سنگین که پس زمینه ی شفاف یا ترنسپرنت دارند است. در حال حاضر این فرمت در دو مرورگر Opera و Chrome پشتیبانی می شود.

 

Takeaway

وقتی نوبت به استفاده از انواع فرمت های مناسب برای استفاده در سال 2020 می رسد، این از معدود گزینه های قدرتمند است که باید در نظر بگیرید. بهترین پیشنهادِ ما قبل از انتخاب فرمت، تصمیم گیری در مورد نوع عکس های مورد نیاز و همچنین کیفیت آنهاست. فرمت های مختلف نتایج متفاوتی را ارائه می دهند، بنابراین دانستن مشخصات فرمت ها، به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید