نورومارکتینگ یا نورو ساینس یا بازاریابی عصبی
علمی نوین و جدید در قرن بیست و یکم که دانشمندان در این حوزه به مغز انسان و تاثیرات عوامل بیرونی بر روی احساسات و عملکرد رفتاری مغزی در انسان پرداخته اند و با پیشرفت علم و تکنولوژی پا را کمی فراتر از دیدگان و احساسات گذاشته و به تاثیرات ناخودآگاه ما ورود پیدا کرده اند.
و به علمی جدید در حوزه کسب و کار پرداخته اند که از سال 2002 تا الان که توسط پروفسور آل اسمیت مطرح شده تحقیقات فراوانی بر روی آن انجام شده و به نتایج خیره کننده ای در این زمینه دست یافته اند. بطوری که دانشمندان در این حوزه به جرات و با اعتماد کامل می توانند بگویند که این روش در حال حاضر کارآمد ترین علم و روش بازاریابی و کسب و کار در حوزه اقتصاد می باشد.
و کامل ترین روش ها در دنیای امروز کسب و کار مربوط به نورومارکتینگ می باشد، به همین علت بزرگان اقتصاد و کسب و کار دنیا سرمایه گذاری های زیادی در این زمینه انجام داده اند. البته با توجه به نتایج شگفت آور و زود بازده بودن این علم در حوزه کسب و کار و تبلیغات باعث شده این شاخه از علم که به رفتار شناسی عصبی مخاطبین می پردازد به سرعت پیشرفت کرده و جایگاه ویژه ای در میان بزرگان پیدا کند و از آن در امور مختلف استفاده نموده و نتایج بسیار مثبتی کسب کنند.
شروع آزمایشات
شروع نورومارکتینگ
شروع نورومارکتینگ در دهه 20 میلادی بوده است، زمانی که با آزمایش بر روی نوشابه های پپسی و کوکاکولا به نتایجی عجیبی دست یافتند که تحقیقات ایشان در نهایت به تولید و روش علم نورو مارکتینگ منجر شده است.
در این آزمایش در نظر داشتند که ببینند کدام نوشابه طرفداران بیشتری دارد !
و نتایج این آزمایش برای ایشان شگفت آور بود، به طوری که در هنگام آزمایش قوطی های بدون آرم و نشان را در اختیار مشتریان قرار داده و در نتیجه نوشابه پپسی با بیشترین نظر موافق در این آزمایش موفق شد نتایج بسیار بهتری نسبت به کوکاکولا بدست آورد.
و بعد از آن هم نوشابه هایی با داشتن برند و آرم در اختیار آنها قرار داده و به نتیجه متفاوت رسده و در دنیا هم نتیجه عکس آزمایش اول می باشد. یعنی با اینکه مخاطبین مزه و طعم پپسی را ترجیح می دهند ولی فروش و مشتریان کوکاکولا بسیار بیشتر است، و این شروعی بوده تا دانشمندان هم به دنبال این نتیجه بروند که چرا مزه و طعم بهتر باعث جذب کمتر شده و اکثریت مشتریان کالایی را ترجیح دادند که مزه ی بهتر نداشته و آن را کنار می گذارند.
و در نهایت به این نتیجه رسیدند که هنگامی که افراد مختلف هیچ اطلاعی از نوع برند نداشتند، تنها احساسی که در آنها فعال می شود و باعث تصمیم گیری آنها می شود حس چشایی در آنها بوده است و هنگامی که در آنها به غیر از حس چشایی با نشان دادن نشان و آرم حس بینایی را فعال می کنیم و در کنار حس چشایی از هر دو استفاده می کنیم به نتایج متفاوت می رسیم.
بیشترین تاثیر تبلیغات
بینایی، مهمترین حس در تبلیغات
و دانشمندان به این نتیجه رسیدند که حس بینایی بخش های دیگری از مغز را فعال می کند که در نهایت تاثیرات بیشتری را بر روی مشتریان می گذارد و نتیجه درخشان تر و مثبت تر می شود.
و این علم به آنها نشان می دهد که هشتاد درصد احساس از طریق چشم وارد مغز می شود و این تاثیر از طریق چشم بسیار بیشتر از احساس های دیگر می باشد و دنبال کردن این روش در حال حاضر با استفاده از دستگاه های نوین امروزی باعث شده علمی در دنیای کسب و کار امروز به وجود بیاید به نام نورو مارکتینگ که در حوزه های مختلف کسب و کار و تبلیغات استفاده زیادی از آنها می کنند. ( در جاهایی از آن در علم تبلیغات، به عنوان تبلیغات بصری نام می برند )
و این مهم سه دهه بعد از اولین به وجود آمدن نشانه های آن و آزمایشات مختلف به جهانیان معرفی شد و در حال حاضر پر کاربردترین روش در دنیای تبلیغات امروز می باشد.
و برای رسیدن به اهداف بزرگان اقتصادی و حتی سیاسی، دانشمندان در این حوزه آزمایشگاه هایی مجهز به وجود آورده اند که در حوزه های مختلف از آنها می توان استفاده نمود و به نتایج درست و دقیق دست یافت.
گروه مشاوران تبلیغاتی متخصص روشا با دسترسی به این آزمایشگاه ها در تلاش هستند تا این علم نوین را در کشور گسترش داده و به بزرگان حوزه کار و تولید کمک نمایند تا در کسب و کار خود از بروز ترین علم تبلیغات و بازاریابی استفاده کنند و بتوانند رقیبانی بزرگ و بزرگتر در منطقه و جهان در حوزه کاری خود باشند. لطفا در صورت نیاز با ما تماس حاصل فرمایید.